« Takaisin

Kotiseutuliitto tiedottaa: Valmistele korjausavustuksen hakemista ja osallistu seurantalopäivään

 

Seurantalojen korjausavustus 2017 – valmistele hakemista nyt

Kuntokartoituksen ja korjaussuunnittelun aika on nyt, jos seurantalon korjaamiseen aiotaan hakea avustusta syksyllä. Suunnittelua kannattaa tehdä yhteistyössä rakennusalan ammattilaisen kanssa. Huolellisesti laaditulla, perustellulla hakemuksella on parempi mahdollisuus saada avustusta.

Avustuksen hakuaika on syyskuussa. Huomaa, että mikäli korjaustyöt halutaan aloittaa ennen hakemuksen jättämistä, on niistä pyydettävä ennakkolausunto Kotiseutuliiton rakennustutkijalta.

www.kotiseutuliitto.fi/seurantaloavustukset 
 

Seurantalopäivä tulee

Valtakunnallista seurantalopäivää vietetään vuosittain syyskuun toisena viikonloppuna. Tervetuloa mukaan järjestämään tapahtumia!

Seurantalopäivä tarjoaa tilaisuuden tehdä taloja tunnetuksi ja järjestää kaikille avointa toimintaa. Ohjelma on vapaa: Avointen ovien lisäksi voi järjestää erilaisia tapahtumia kuten talkoita, työpajoja tai tansseja tai esitellä talon kunnostusta ja vaikkapa palkita aktiivisia talkoolaisia. Tai houkuttelisiko vaikka kirpputori lähiseudun asukkaita tutustumaan taloon? Tiedota tapahtumasta paikallislehdessä, sosiaalisessa mediassa, menovinkkipalstoilla, ilmoitustauluilla jne. ja kerro tapahtumasta myös Kotiseutuliittoon Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Seurantalopäivä on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä. Tänä vuonna kulttuuriympäristöpäiviä vietetään teemalla Porukan paikat, yhteiset ympäristöt.

www.seurantalot.fi/tietoa-toimijoille/seurantalopaiva

 

Mitä seurantaloilla tapahtuu?

Millaisia kokemuksia sinulla on seurantaloilta? Todistitko erikoista tapahtumaa, tapasitko julkkiksen tai onko mieleesi jäänyt jotakin muuta kertomisen arvoista? Keräämme kokemuksia ja muistoja seurantaloilta Suomi 100 -juhlavuonna julkistettavaa nettisivustoa varten. Erityisesti toivomme tarinoita nykypäivästä tai lähihistoriasta.

Katso lisätietoja
www.kotiseutuliitto.fi/seurantalot/seurantalojen-tarinat